Det amerikanske kontor for kontrol med udenlandsk aktiver har beskyldt fire kinesiske menneskehandlere, Songyan Ji, Longbao Zhang, Guifeng Cheng og Guangfu Zheng for at have bistået Zheng Drug Traficking Organization.

De fire blev sigtet under Kingpin Act for Foreign Narcotics, og Global Biotechnology Inc. var også involveret i ordningen

Fujing Zheng og hans far Guanghua Zheng fra Shanghai, Kina blev identificeret som mændene bag en massiv sammensværgelse for at fremstille og distribuere ulovlige stoffer, herunder fentanyl i 2018. Stadig fortsætter Zheng Drug Traficking Organisation med at operere og sende farlige narkotika over hele verden .

Bitcoin Era er et hot-knap-emne i USA, og dets tilgængelighed har fået medierne og de retshåndhævende myndigheder til at snuppe opmærksomhed.

”Fentanyl og andre stoffer har forårsaget overvældende ødelæggelse for samfund i hele Amerika. De Forenede Stater er forpligtet til at holde narkotikahandlere og dem, der letter deres operationer, ansvarlige for de lidelser, de påfører amerikanske familier, ” sagde vicegeneralsekretær Justin Muzinich.

Men et andet emne, der vinder damp i landet, er brugen af Bitcoin til at hvidvaske penge . I en pressemeddelelse lagde det amerikanske kontor for udenrigsaktiver kontrol over påståede forbrydelser og hvidvaskning af penge.

„Zheng DTO hvidvaskede sit narkotikaprovenu til dels ved at bruge digital valuta, såsom bitcoin, transmitteret narkotikaprovenu ind og ud af bankkonti i Kina og Hongkong og omgåede valutabegrænsninger og rapporteringskrav,“ hedder det i udgivelsen .

Dette er kun tredje gang, OFAC har omtalt cryptocurrency under en operation.

De tidligere retssager har resulteret i sortlistede BTC-adresser, men det er endnu ikke sket i denne sag

Yderligere bevis for den amerikanske interesse i eskalerende retsforfølgning af cryptocurrency er den seneste jobsøgning fra DOJ. Det amerikanske justitsministerium søger nu efter en mørk web, cryptocurrency og advokat-rådgiver for computer-hacking. Rådgiveren vil hjælpe DOJ i sin nedbrud på international cyberkriminalitet og hjælpe med at identificere de nuværende huller i amerikanske love.

I henhold til DOJ vil opgaverne omfatte ”opbygning af kapacitet hos retshåndhævende myndigheder på en række Dark Web- og cryptocurrency-emner, herunder teknikker til at gennemføre undercover-operationer på Dark Web og undercover cryptocurrency-transaktioner, tekniske færdigheder og teknologi til at udføre blokket analyse til sporing af transaktioner og uddannelse af anklagere til at få og præsentere antagelige beviser relateret til Dark Web-aktivitet. Den valgte advokat vil arbejde tæt sammen med retshåndhævelse og embedsmænd, herunder anklagere, efterforskere, dommere, lovgivere og andre for at tjene som emneekspert på Dark Web og cryptocurrency for at udvikle og gennemføre retssektorens bistandsprogram. ”

Det er tydeligt, at USA bevæger sig mod en mere aggressiv retsforfølgning af cyberkriminalitet, så der kan være en uptick af arrestationer af kryptokriminalitet.