• Net als Bitcoin heeft goud sinds het begin van 2020 bijzonder goed gepresteerd. De twee activa zijn respectievelijk met ongeveer 26% en 22% gestegen.
  • Beide lijken te profiteren van de instroom van geld dat door centrale banken over de hele wereld wordt gedrukt.
  • Met goud dat volgens technische en fundamentele analisten in de grondverf is gezet om zich verder te herstellen, kan BTC er voordeel uit halen omdat de correlatie tussen de twee markten een piek vertoont.

Goud heeft sinds het begin van het jaar een absolute scheur gekregen, vooral omdat het een markt van 10 biljoen dollar is. Volgens de gegevens van TradingView is de prijs van een ounce van het edelmetaal letterlijk met 22% gestegen sinds het begin van 2020.

Met een dergelijke sterkte, zeggen analisten dat goud is geprimed om hoger te gaan. En analisten zeggen dat Bitcoin er baat bij heeft.

GOUD LIJKT KLAAR TE ZIJN OM HOGER TE GAAN – EN BITCOIN OOK.

Volgens de CIO van Adamant Capital, Tuur Demeester, is er een goede kans dat het goud zich in de vroege innings van een macrostierenmarkt bevindt:

„Goud in de buurt van alle hoogtepunten van de tijd, weerstand op $1800? Zilver kan op het punt staan om uit zijn lange termijn kanaal te breken (hoewel het goud nog steeds in een neerwaartse trend zit). HUI Gold Mining Index: in termen van goud hebben we waarschijnlijk een dubbele bodem gezien, nu een vroege start van een stierenmarkt“.

Hij is verre van de enige die dat denkt.

De directeur van Galaxy Digital, Bitcoin-stier Mike Novogratz, vertelde CNBC eerder deze maand dat het edelmetaal binnenkort $2.000 per ons zou kunnen verduisteren. Hij haalde de enorme hoeveelheid geld aan dat door centrale banken wordt gedrukt, wat het waardevoorstel van een schaars goed als goud verhoogt.

De kracht van goud zou kunnen fungeren als een zegen voor groei in de Bitcoin- en digitale activamarkt.

Bloomberg’s senior commodity-analist Mike McGlone zei in een rapport van juni dat de correlatie tussen de twee markten is gestegen tot het hoogste niveau van alle tijden:

„Toenemend gezelschap met goud is volgens ons een Bitcoin-prijsstaartwind. Bij de hoogste-voor-langst 52-week correlatie en bèta ooit vs. het metaal, zou de eerstgeborene crypto verder moeten gaan om redenen die vergelijkbaar zijn met goud, aangewakkerd door ongekende wereldwijde centrale-bank versoepeling. Onze grafiek toont de Bitcoin-to-gold bèta in de buurt van 2x en het metaal dat naar een hoogte van acht jaar gaat“.

Ook andere analisten hebben sterke correlaties tussen de markten opgemerkt.

MACRO-INVESTEERDERS NEMEN NOTA VAN

Macro-investeerders nemen nota van deze correlatie en het verhaal over hoe Bitcoin als goud is. En, in overwinningen voor stieren, worden ze steeds meer voorstander van de cryptocrisis.

Vorige week nog onthulde macro-investeerder en strateeg Lyn Alden dat ze drie redenen heeft waarom ze denkt dat Bitcoin de komende twee jaar aan kracht zal winnen. Ze gaf geen prijsvoorspelling, maar merkte op dat de netwerkeffecten, de schaarstemechanismen en de waardepropositie van de activa op dit moment een rally mogelijk maken.

Alden’s steun voor Bitcoin komt kort nadat hedgefondsmanager Paul Tudor Jones zei dat hij Bitcoin ziet als het „snelste paard in de race“.