Fed meddelte i dag, at renten vil være tæt på 0% frem til 2023. Alternative investeringer kan meget vel blive mere attraktive.

Federal Reserve afsluttede i dag sit to-dages politiske møde.

Fed sagde, at renten ville være tæt på 0% i yderligere tre år.

Dette kunne se investorer henvende sig til Bitcoin

Federal Reserve sagde i dag, at den ville holde renten tæt på 0% gennem 2023 i et skridt, der kunne skubbe investorer mod Bitcoin.

Ved afslutningen af ​​et to-dages politisk møde, hvor Federal Reserve Board of Governors diskuterede, hvordan man kunne aktualisere sin generelle strategi om at lade inflationen stige, sagde Fed, at renteniveauet næsten nul sandsynligvis ville være på plads gennem 2023 for at hjælpe USA kommer sig efter det økonomiske nedfald fra coronaviruspandemien.

Fed annoncerer en ny inflationsmetode – en bevægelse, der kan være til gavn for Bitcoin
Federal Reserve siger, at den skubber en 40-årig praksis til at hæve renten til side for at afværge højere inflation til fordel for en ny tilgang. Fed-formand Jerome Powell annoncerede …

Fed-formand Jerome Powell fortalte i dag på en pressekonference: ”Med hensyn til rentesatser indikerer vi nu, at vi forventer, at det vil være hensigtsmæssigt at opretholde det nuværende 0 til 0,25% målinterval for den føderale fondsrente, indtil forholdene på arbejdsmarkedet har nået ensartede niveauer med udvalgets vurdering af maksimal beskæftigelse og inflation er steget til 2% og er på vej til at overstige 2% i nogen tid. ”

Han tilføjede, at mens økonomisk aktivitet og beskæftigelse er steget i de seneste måneder, forbliver de stadig et godt stykke under deres januar 2020-niveauer. Arbejdsløsheden er stadig høj i USA, og gæstfriheds- og rejsesektoren er ramt særlig hårdt.

Men hvad betyder lave renter for den amerikanske økonomi – og krypto generelt?

I tider med økonomisk trængsel har Fed ofte skåret sine benchmark-renter for at kickstarte økonomien: lave renter betyder lavere låneomkostninger for forbrugere og virksomheder. Det er godt for låntagere. Men når renten er lav, er investorerne mindre tilbøjelige til at lægge deres penge i rentebærende investeringer – som obligationer eller gældsbaserede finansielle instrumenter – netop fordi de genererer mindre renter.

Top 5 kryptonyheder og -funktioner i din indbakke hver dag.

Få Daily Digest for det bedste ved dekryptering. Nyheder, originale funktioner og mere.
Din email

Med så lave renter i 2020 er det muligt, at investorer vil se på at investere i ikke-rentebærende aktiver – som Bitcoin – sagde Charles Bovaird, vicepræsident for indhold hos Quantum Economics, til Decrypt .

”Hvis investorer traditionelt er tiltrukket af bestemte aktiver, fordi de betaler renter, og Fed-politik lægger et nedadgående pres på renten, har de samme investorer mindre incitament til at lægge deres penge i disse aktiver,” sagde han. „Hvis vi har et miljø med vedvarende lave renter, giver dette investorer større incitament til at lægge deres penge i ikke-rentebærende aktiver, for eksempel aktier og digitale valutaer.“

En verden af ​​traditionel finansiering ser allerede på guld, Bitcoin og andre digitale aktiver, da svaret på coronavirusudbruddet udsætter svagheder for den amerikanske dollar. Sidste uge nåede sammenhængen mellem guld- og Bitcoin-priser rekordhøje, hvilket tyder på, at den digitale valuta bliver mere et sikkert havn.

Det kan fortsætte, hvis lave renter skaber en sneboldeffekt.

”Hvis denne æra med lave renter bliver en ny normal, får det mig til at spekulere på, om det vil gøre folk endnu mere skeptiske over for det nuværende finansielle system,” sagde Bovaird.