De prijs van Bitcoin beleeft een bullish maand met meer dan 25% winst en kwam gisteren zeer dicht bij het bereiken van de hoogte van 2019.

Op dit moment handelt BTC rond $13.220, na een daling van meer dan 4% sinds de rally van gisteren, door het toegenomen handelsvolume, dat boven de $3 miljard is gestegen.

Deze laatste volatiliteit blijkt niet alleen goed te zijn voor beleggers, traders en speculanten, maar ook voor mijnwerkers, omdat het percentage van de Bitcoin-mijnwerkers inkomsten uit vergoedingen gisteren steeg naar 22.25% – de hoogste waarde sinds januari 2018.

Dit komt omdat de gemiddelde Bitcoin-transactievergoeding 188% tot boven de $10 is gestegen, volgens de Bitinfocharts.

De totale kosten zijn ook gestegen naar 2,67 miljoen dollar van 403.000 dollar op 17 oktober.

Vorige week nog waren de gemiddelde kosten slechts $1,4, en vanaf dat moment, toen de prijs van de bitcoin steeg en de markt zich opstapelde om deel te nemen aan deze euforie, nam de activiteit toe, en zo ook de kosten.

De laatste keer dat we ons op dit niveau bevonden was in februari 2018, terwijl de top van de stierenmarkt medio december 2017 $55 was.

Een vergelijkbare stijging is niet te zien in het aantal transacties, maar er werd wel een piek geregistreerd in de waarde van de transactieoverdracht.

Echter, met de laatste stijging, overschaduwt de gemiddelde transactieprijs van Bitcoin die van $1,69. De gemiddelde transactiekosten van Ethereum waren gedurende het grootste deel van september hoger dan die van BTC, nadat het in de zomer explodeerde als gevolg van de snelle opkomst van DeFi.

Maar het momentum is teruggeschoven naar BTC.